Веќе излезе второто продолжение на интервјуто снимано за емисијата Македонија Мајка на светот на ТВ Сонце

Промоцијата на второто македонско издание на книгата Македонскиот Јазик, Потекло на Јазикот, Корен на Зборовите

Ново! Ново! Ново!

   Ми е особена чест и задоволство да ја објавам веста за мојата втора книга која излезе од печат пред неколку дена. Се работи за проширена преработка и превод на македонски од оригиналното прво англиско издание на книгата, 'Македонскиот јазик, Потекло на јазикот, Корен на зборовите'. Во оваа книга читателот/ката на скоро 400 страници може да го најде најдобриот одговор на горливото прашање, Зошто западните владетели на светот конзистетно се обидуваат да го истребат македонскиот народ и да ја демонтираат и избришат најстарата земја Македонија од картата на светот? Бидете чекор пред четворицата (САД, Германија, Британија и Франција) јавачи на светската апокалипса.

   За сите оние кои се заинтересирани околу ова ново издание можеме да ги известиме дека истата во наредните неколку недели на месец октомври може да се набави по промотивна цена од 400. Доволно е да се јавите кај уредникот на книгата Бранко Богевски на 070 291 838 за да добиете примерок по оваа поволна цена. Во Битола заинтересираните може да се јават на 076 790 606 кај Лепа. Покрај тоа, книгата се продава во книжарницата Матица македонска во центарот на Скопје и на плоштад Македонија во антикварницата бр 3 кај Благој.   

 

TV appearence on Macedonia Mother of the World programme

The book